PAZAR
Loncalar
Gruplar
Medya
Ana Sayfa
Neler yeni
Son aktivite
Yazarlar
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Minecraft Sunucuları
Hub (Çok Oyunlu) Sunucular
SkyBlock Sunucular
Faction Sunucular
Survival Sunucular
Towny Sunucular
ConConCraft Sunucular
Modlu Sunucular
RPG Sunucular
BoxPvP Sunucular
BoxMining Sunucular
BedWars Sunucular
PvP Sunucular
Anarşi Sunucular
Mağaza
Reklam Paketi Satın Al
Üyelik Satın Al
Wiki
Kurallar
Madalyalar
İfadeler
Yönetim Ekibi
İletişim
Çekiliş
Özel Bildirimler
Ekibimize katıl!
Moderatör ve editör olmak için başvurularını bekliyoruz.
Başvuru yapmak için tıkla !
8 Aralık 2024
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni yıl fırsatları M-TR.NET reklam ve üyelik paketlerimizde
%50 İNDİRİM
fırsatını kaçırma!
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Forumlar
Minecraft Sunucu Geliştirmeleri
Sunucu Yönetimi
Gerekenler
WorldGuard ile Detaylı Bölge Koruma Nasıl Yapılır?
Konuya cevap cer
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
<blockquote data-quote="Swoxyi" data-source="post: 717" data-attributes="member: 503"><p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px">Merhaba değerli M-TR ailesi, bugün sizlere Minecraft dünyanızı nasıl daha güvenli hale getirebileceğinizi gösterecek bir rehber hazırladım. <strong>WorldGuard</strong> plugini, oyun içindeki yapılarınızı ve bölgelerinizi korumanın en etkili yollarından biridir. Bu rehberde, WorldGuard ile bölge koruma işleminin temellerini adım adım anlatacağım. Böylece, hem yeni başlayanlar hem de deneyimli oyuncular için faydalı bilgiler sunmayı hedefliyorum. Hazırsanız, başlayalım!</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px">WorldGuard eklentisini etkin ve verimli bir şekilde kullanabilmek için, <strong>WorldEdit</strong> eklentisinin de yüklü olması gerektiğini belirtmek gerekir; çünkü WorldGuard, bölge koruma işlevlerini gerçekleştirebilmek için <strong>WorldEdit’in</strong> sağladığı seçim araçlarına ve komutlarına dayanır, bu nedenle her iki eklenti birlikte çalışarak Minecraft’ta kişisel alanlarınızı korumanıza olanak tanır.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><strong>İlk Adım: Bölge Seçimi</strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px">İlk önce, <strong>//wand </strong>komutunu kullanarak elinize bir tahta balta alın.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px">Daha sonra, korumak istediğiniz alanın iki köşesini tahta baltayla seçin.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><strong>Bölgeyi Genişletme</strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px">Seçtiğiniz bölgeyi yerden göğe kadar genişletmek için <strong>//expand vert</strong> komutunu girin.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><strong>Bölge Tanımlama</strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px">Bölgeye bir isim vermek için <strong>/region define (Bölge İsmi)</strong> komutunu kullanın.</span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><strong>Bölgeye Kurallar Atama (Flags):</strong></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px">/rg flag <strong>(Bölge İsmi)</strong> pvp deny - (<em>PvP’yi engeller.</em>)</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px">/region flag <strong>(Bölge İsmi)</strong> mob-spawning deny - (<em>Canavar doğmasını engeller.</em>)</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px">/region flag <strong>(Bölge İsmi)</strong> greeting Hoş geldiniz! - (<em>Bölgeye girerken mesaj gösterir.</em>)</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px">/region flag <strong>(Bölge İsmi)</strong> farewell Güle güle! - (<em>Bölgeden çıkarken mesaj gösterir.</em>)</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px">/region flag <strong>(Bölge İsmi)</strong> build deny - (<em>Yapı yapmayı engeller.</em>)</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px">/region flag <strong>(Bölge İsmi)</strong> entry/exit deny - (<em>Bölgeye girişi/çıkışı engeller.</em>)</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px">/rg flag <strong>(Bölge İsmi)</strong> invincible allow - (<em>Bölge içerisinde hasar almanızı engeller.</em>)</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px">/rg flag <strong>(Bölge İsmi) </strong>tnt deny - (<em>Bölge içerisinde tnt patlamasını engeller.</em>)</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px">WorldGuard, Minecraft sunucuları için geliştirilmiş bir eklentidir ve sunucu yöneticilerine geniş bir koruma yelpazesi sunar. Bu eklenti, belirli alanları koruma altına almanıza, oyun içi bazı özellikleri değiştirmenize veya devre dışı bırakmanıza olanak tanır. WorldGuard, Java sürümü Minecraft için kullanılabilir ve Bukkit, Spigot veya Paper gibi bir sunucu kurulumu gerektirir. WorldEdit eklentisi ile birlikte çalışır ve her ikisi de sunucunuzun "plugins" klasörüne yerleştirilmelidir.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 18px">Konumuz buraya kadardı; buraya kadar okuyan herkese teşekkürler. Bugün bu rehberde, WorldGuard ile Minecraft’taki bölgelerinizi nasıl koruyabileceğinizi, temel komutları ve flag kullanımını adım adım anlattım, umarım bu bilgiler sizin ve diğer oyuncuların oyun deneyimini daha güvenli ve keyifli hale getirirken, aynı zamanda kendi Minecraft dünyanızı özelleştirme ve koruma konusunda size ilham vermiştir. Bir sonraki konuda görüşmek dileğiyle, iyi forumlar!</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Swoxyi, post: 717, member: 503"] [CENTER][SIZE=18px]Merhaba değerli M-TR ailesi, bugün sizlere Minecraft dünyanızı nasıl daha güvenli hale getirebileceğinizi gösterecek bir rehber hazırladım. [B]WorldGuard[/B] plugini, oyun içindeki yapılarınızı ve bölgelerinizi korumanın en etkili yollarından biridir. Bu rehberde, WorldGuard ile bölge koruma işleminin temellerini adım adım anlatacağım. Böylece, hem yeni başlayanlar hem de deneyimli oyuncular için faydalı bilgiler sunmayı hedefliyorum. Hazırsanız, başlayalım! WorldGuard eklentisini etkin ve verimli bir şekilde kullanabilmek için, [B]WorldEdit[/B] eklentisinin de yüklü olması gerektiğini belirtmek gerekir; çünkü WorldGuard, bölge koruma işlevlerini gerçekleştirebilmek için [B]WorldEdit’in[/B] sağladığı seçim araçlarına ve komutlarına dayanır, bu nedenle her iki eklenti birlikte çalışarak Minecraft’ta kişisel alanlarınızı korumanıza olanak tanır. [/SIZE] [SIZE=22px][B]İlk Adım: Bölge Seçimi[/B][/SIZE] [SIZE=18px] İlk önce, [B]//wand [/B]komutunu kullanarak elinize bir tahta balta alın. Daha sonra, korumak istediğiniz alanın iki köşesini tahta baltayla seçin. [/SIZE] [SIZE=22px][B]Bölgeyi Genişletme[/B][/SIZE] [SIZE=18px] Seçtiğiniz bölgeyi yerden göğe kadar genişletmek için [B]//expand vert[/B] komutunu girin. [/SIZE] [SIZE=22px][B]Bölge Tanımlama[/B][/SIZE] [SIZE=18px] Bölgeye bir isim vermek için [B]/region define (Bölge İsmi)[/B] komutunu kullanın.[/SIZE] [SIZE=22px][B]Bölgeye Kurallar Atama (Flags):[/B][/SIZE] [SIZE=18px]/rg flag [B](Bölge İsmi)[/B] pvp deny - ([I]PvP’yi engeller.[/I]) /region flag [B](Bölge İsmi)[/B] mob-spawning deny - ([I]Canavar doğmasını engeller.[/I]) /region flag [B](Bölge İsmi)[/B] greeting Hoş geldiniz! - ([I]Bölgeye girerken mesaj gösterir.[/I]) /region flag [B](Bölge İsmi)[/B] farewell Güle güle! - ([I]Bölgeden çıkarken mesaj gösterir.[/I]) /region flag [B](Bölge İsmi)[/B] build deny - ([I]Yapı yapmayı engeller.[/I]) /region flag [B](Bölge İsmi)[/B] entry/exit deny - ([I]Bölgeye girişi/çıkışı engeller.[/I]) /rg flag [B](Bölge İsmi)[/B] invincible allow - ([I]Bölge içerisinde hasar almanızı engeller.[/I]) /rg flag [B](Bölge İsmi) [/B]tnt deny - ([I]Bölge içerisinde tnt patlamasını engeller.[/I]) WorldGuard, Minecraft sunucuları için geliştirilmiş bir eklentidir ve sunucu yöneticilerine geniş bir koruma yelpazesi sunar. Bu eklenti, belirli alanları koruma altına almanıza, oyun içi bazı özellikleri değiştirmenize veya devre dışı bırakmanıza olanak tanır. WorldGuard, Java sürümü Minecraft için kullanılabilir ve Bukkit, Spigot veya Paper gibi bir sunucu kurulumu gerektirir. WorldEdit eklentisi ile birlikte çalışır ve her ikisi de sunucunuzun "plugins" klasörüne yerleştirilmelidir. Konumuz buraya kadardı; buraya kadar okuyan herkese teşekkürler. Bugün bu rehberde, WorldGuard ile Minecraft’taki bölgelerinizi nasıl koruyabileceğinizi, temel komutları ve flag kullanımını adım adım anlattım, umarım bu bilgiler sizin ve diğer oyuncuların oyun deneyimini daha güvenli ve keyifli hale getirirken, aynı zamanda kendi Minecraft dünyanızı özelleştirme ve koruma konusunda size ilham vermiştir. Bir sonraki konuda görüşmek dileğiyle, iyi forumlar![/SIZE][/CENTER] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Forumlar
Minecraft Sunucu Geliştirmeleri
Sunucu Yönetimi
Gerekenler
WorldGuard ile Detaylı Bölge Koruma Nasıl Yapılır?
Forum istatistikleri
Aktif Üye
206
Konular
223
Kullanıcılar
721
Son üye
CladriosNetwork
Metin panoya kopyalandı.